NIMA Basiskennis Sales

NIMA Basiskennis Sales

Het NIMA Examen Basiskennis Sales toetst de basisbeginselen van sales. Kandidaten leren feitelijkheden en praktijksituaties te herkennen, interpreteren en verklaren.

Het examen

De kandidaten worden aan de hand van gericht oefenmateriaal en een studieboek grondig voorbereid op het NIMA Examen Basiskennis Sales.¬†Het examen duurt anderhalf uur en omvat 45 meerkeuzevragen.¬†Je kunt met een studielast van ongeveer 40 uur dit offici√ęle NIMA Diploma behalen.

Voor wie?

Dit examen is voor iedereen die wil kennismaken met de grondbeginselen van sales. Denk hierbij aan:

  • Vierdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs (HAVO/VWO).
  • De startende salesmedewerker die zich wil ori√ęnteren op¬†het vakgebied.
  • De professional die veel met sales managers samenwerkt of de salesafdeling ondersteunt.

Niveau

Het niveau van het NIMA Basiskennis Sales is vastgesteld op EQF niveau 3. Dat is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Meer informatie over het niveau vind je hier.

Exameninhoud

In de exameneisen en literatuurlijst voor NIMA Basiskennis Sales staat exact beschreven wat er verwacht wordt van de kandidaten.

Het examen toetst kennis op de volgende gebieden:

  • Communicatie algemeen & gesprekstechnieken
  • Marketing en de klant
  • Sales algemeen
  • De organisatie, de verkoper en zijn prestaties

Locatie

Circa twee weken voor het examen wordt aan alle inschrijvers de definitieve locatie bekend gemaakt in de online oproep die je per e-mail ontvangt. Het NIMA Examen Basiskennis Sales kan bij groepsafname ook op (eigen) locatie worden afgenomen. Meer informatie¬†over groepsboekingen? Neem dan direct contact op met Team Examens ‚Ästexamens@nima.nl.

Meer relevante informatie

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X