Het NIMA Diploma

Met een NIMA Diploma ben je meer waard! Het is een hooggewaardeerd diploma in organisaties waarin marketing, communicatie, sales en/of onderzoek een prominente rol spelen. Op de niveaus NIMA Basiskennis, A, B en C bieden we (toekomstige) professionals de kans om hun talent te ontwikkelen. Managers stellen NIMA-gediplomeerden aan voor het niveau van hun commerciële inzicht, kennis en vaardigheden.

Wil je weten welk NIMA Diploma het best bij jou past?

De opleiders van NIMA

NIMA is als het ware ‘het CBR’ van de marketing-, communicatie- en salesopleidingen. De NIMA Opleidingen worden namelijk gegeven door de NIMA Educatie Partners. Na het volgen van de opleidingen doe je je examen bij NIMA. Na het positief afronden van de benodigde NIMA Examens ontvang je het felbegeerde NIMA Diploma.

NIMA heeft Educatie Partners in het particuliere en reguliere onderwijs. Voor een totaal overzicht van onze erkende Educatie Parnters ga je naar erkende opleiders.

NIMA Educatie Partners

Overzicht diploma’s

Info & offerte voor de opleiding NIMA Diploma’s aanvragen

  • Hidden

NLQF

Om je opleiding af te ronden, doe je het betreffende NIMA Examen. Het NIMA Exameninstituut heeft het Nederlands kwalificatieraamwerk, ook wel Netherlands Qualification Framework (NLQF) genoemd. Het NLQF wordt erkend door de overheid en geeft meer duidelijkheid over het niveau van een opleiding en/of diploma. Wil je meer weten over wat het NLQF inhoudt en welke niveaus er zijn?

Het waarom je voor een NIMA Diploma moet gaan

Carrière

Veel grote bedrijven en werving- & selectiebureaus vragen in hun vacatures voor commerciële functies specifiek om het NIMA Diploma. Het NIMA Diploma opent deuren om jouw carrièrepad te bewandelen.

Groei

Het NIMA Diploma biedt naast de perspectieven voor een nieuwe baan, ook kansen voor groei en ontwikkeling binnen je huidige organisatie. Met een NIMA Diploma toon je jouw kennisniveau en vaardigheden aan.

Bewijs

NIMA is de enige instantie in Nederland die onafhankelijk examineert in marketing, sales, communicatie en marktonderzoek. Het NIMA Diploma geeft zo een helder en onafhankelijk bewijs. Je kunt NIMA dan ook zien als het CBR van de marketing-, sales- en communicatie-examens.

Grensverleggend

De meeste NIMA Diploma’s zijn internationaal geaccrediteerd, wat inhoudt dat aan elk diploma een European Qualification Framework (EQF) niveau is toegekend, zo weet men dat je bent opgeleid op internationaal niveau.

Ook Educatie Partner worden?

Het NIMA Education Partnership is het samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en erkende opleiders van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Door middel van deze samenwerking bieden we meerwaarde aan zowel opleiders als studenten. Zo zorgen we voor een nauwe aansluiting met het bedrijfsleven, de meest actuele vakkennis en docentenmateriaal en bovendien zorgen we ervoor dat de studenten een voorsprong krijgen op de arbeidsmarkt.