Post-Master Marketing Leadership

Je bent een ambitieuze marketeer en wil doorgroeien naar die rol als teamleider, waarin je het verschil gaat maken en gaat bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf. Voor marketeers zoals jij heeft NIMA een nieuwe post-master ontwikkeld in samenwerking met Erasmus Marketing Institute (EMI).

Door deze samenwerking kunnen we he het beste van twee werelden bieden op het gebied van marketingkennis de wetenschappelijke theorie en de best practices uit de praktijk.

Download de brochure

Fast forward your career

Ambieer jij een uitdagende marketingbaan waarbij je teams aanstuurt die alle marketingdisciplines beslaan, zoals (digitale) strategie, merkmanagement, innovatie en communicatie (on- en offline)?

Tijdens deze opleiding doe je een grote hoeveelheid kennis op, niet alleen op het gebied van marketing maar bedrijfsbreed. Zo leer je o.a. over business model innovation, finance en leiderschap. Daarnaast wordt in elke module gewerkt met casuïstiek en best practices, waardoor het toepassen van de nieuwe kennis eveneens veel aandacht krijgt. Je gaat je kennis en vaardigheden verdiepen en verbreden en bereid je zelf voor op een uitdagende rol op CMO-niveau.

Het programma bestaat uit vier modules die ook les van elkaar te volgen zijn:

  • Module 1: Disruptive Business & Marketing Strategie
  • Module 2: Marketing & The Value of Data
  • Module 3: Excellent Marketing Execution
  • Module 4: Marketing Management in de Praktijk

Naast de verschillende modules die je volgt krijg je ook een mentor uit de praktijk. Met hem of haar kun je regelmatig sparren over de dingen die aanbod komen in de modules en waar je eventueel tegenaan loopt in je dagelijks werk.

 

opleiders

Wat levert de opleiding je op?

Na afloop van deze opleiding beschik je over de beste bagage om door te stromen naar een ambitieuze marketingbaan, waarin je als teamleider het verschil gaat maken en gaat bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf waar je voor werkt.

Als je alle vier de modules afrondt dan ontvang je het Post-Master Marketing Leadership-certificaat. Je krijgt een jaar lang een lidmaatschap bij NIMA en je mag de titel Senior Marketing Professional dragen*. Dit is een Europees erkende titel die ook wordt opgenomen in het NIMA Diplomaregister.

niveau

Niveau

De Post-Master Marketing Leadership is ontwikkeld voor ambitieuze marketeers met een masterdiploma in de afstudeerrichting marketing en/of minimaal vijf jaar werkervaring in het marketingvak. De opleiding is een echte post-master op universitair niveau.

examen

Programma

De Post-Master Marketing Leadership duurt achttien maanden en heeft twintig lesdagen. Het biedt je een zeer complete en relevante marketing- en business development opleiding. De opleiding wordt gegeven door inspirerende docenten van de Erasmus Universiteit en zeer ervaren marketeers, werkzaam bij toonaangevende bedrijven, uit het NIMA-netwerk.

Het programma bestaat uit vier modules die ook los van elkaar te volgen zijn. Elke maand vindt een opleidingsdag plaats (augustus uitgezonderd) van 9:30 tot 16:30 uur. De locatie is afwisselend op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij één van onze partners elders in het land. Vooraf aan elke lesdag wordt van deelnemers verwacht dat zij zich voorbereiden door het bestuderen van artikelen en/of het bekijken van korte video-colleges met inleiding en achtergrond op de theorie. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op interactie en toepassing van de theorie en cases. Na een module gaan deelnemers steeds zelf aan de slag in hun eigen werkomgeving met een uitdagende opdracht om praktische ervaring op te doen met de nieuwe theorie.

De vier modules bestaan ieder uit vijf lesdagen en betreffen de volgende thema’s.

Module 1: Disruptive Business & Marketing Strategie
Les 1 Business model innovation
Les 2 Digital marketing strategy
Les 3 Marketing finance
Les 4 Marketing & purpose competitive intelligence
Les 5 Identificatie marketing kernprobleem

Module 2: Marketing & The Value of Data
Les 6 Data science & introductie AI
Les 7 Marketing analytics en – strategy
Les 8 Marketing narrative
Les 9 Marketing & growth hacking
Les 10 Cases

Module 3: Excellent Marketing Execution
Les 11 Neuromarketing
Les 12 Distribution & innovation strategy
Les 13 Project & campagne management
Les 14 Pricing
Les 15 Marketingcommunicatie

Module 4: Marketing Management in de Praktijk
Les 16 Bouw een excellent marketingteam
Les 17 Merkpositionering en merkmanagement in de praktijk
Les 18 Concepting en customer journey mapping
Les 19 Marketing intervisie
Les 20 Effectief & inspirerend leiderschap

Proefcollege

We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de opleiding en of deze bij je past. Om die reden hebben we het mogelijk gemaakt dat je geheel vrijblijvend een online proefcollege kunt volgen. Zo krijg je meteen een beeld van de lesstof en de docenten. Je kunt je opgeven voor zo’n proefcollege via de onderstaande knop. Wil je meer informatie over de proefcolleges stuur dan een e-mail naar erasmusmarketinginstitute@ese.eur.nl.

Persoonlijk intakegesprek

Heb je praktische of inhoudelijke vragen? Of twijfel je of deze opleiding echt bij je past? Dan gaan we graag met je in gesprek. Maak een afspraak voor een-op-eengesprek waarin we al je leerwensen inventariseren.

Investering

De investering voor de Post-Master Marketing Leadership is 17.900 euro (exclusief btw) voor het programma en is inclusief lesmateriaal. Wanneer je de modules los volgt, geldt voor iedere module een tarief van 4.950 euro (exclusief btw).

Na afloop van het programma krijg je een jaar lang kosteloos een lidmaatschap bij NIMA en mag je de titel Senior Marketing Professional* dragen.

* De titel Senior Marketing Professional is een Europees erkende titel die gedragen mag worden door ervaren marketeers, die zich committeren aan permanente educatie. De titel mag na het succesvol afronden van de Post-Master Marketing Leadership één jaar kosteloos gedragen worden. Daarna gelden de normale voorwaarden voor deze titel.

**Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.