UWV scholingsvoucher

Let op: het budget bij UWV is bijna op. Er wordt dus geen garantie meer gegeven dat je daadwerkelijk je voucher ontvangt.

Heb je momenteel geen baan, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Denk dan ook aan de UWV scholingsvoucher. Hiermee kun je als werkzoekende (dus alleen als je momenteel géén baan hebt) een subsidie tot € 2.500 aanvragen voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat. Het bedrag van € 2.500 geldt voor alle kosten die horen bij de opleiding, zoals inschrijfkosten, les- en/of examengeld.

Wat zijn de voorwaarden?

Je kunt gebruikmaken van de UWV scholingsvoucher als de volgende 2 situaties voor jou gelden:

  • Je ontvangt een WW-uitkering, je hebt een arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige.

én

  • Je gaat een opleiding volgen in de richting van een kansberoep of je wilt met een ervaringscertificaat (EVC) bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever.

Je kunt de subsidie aanvragen voor opleidingen voor zogenaamde ‘kansberoepen’. Een kansberoep is een beroep waarmee je veel kans maakt om op korte termijn een baan te vinden. Een andere voorwaarde is dat je ingeschreven moet zijn als werkzoekende bij UWV. Dat doe je door je cv te plaatsen op www.werk.nl. Daarnaast moet de opleiding of training worden afgesloten met een erkend diploma of certificaat.

Bekijk hier alle voorwaarden.

Wat kan NIMA voor je betekenen?
NIMA biedt je een groot aantal mastercourses, vaardigheidstrainingen, masterclasses, workshops én examens aan waarmee je een erkend diploma of certificaat kunt halen en je jezelf op die manier kwalificeert voor een kansberoep. Bekijk op de NIMA website het overzicht van de examens en trainingen die hiervoor in aanmerking komen.

Wil je meer informatie of wil je de scholingsvoucher aanvragen? Ga dan naar de website van UWV. Heb je vragen over het NIMA aanbod of wil je ons advies? Neem dan contact met ons op via info@nima.nl of via 020 – 503 93 00.

WordPress Themes
X
X
X