Hoe blijf je SMP'er? - NIMA

Hoe blijf je SMP’er?

Een belangrijk onderdeel van persoonscertificering is Permanente Educatie. Het continu op blijven doen van nieuwe kennis zorgt ervoor dat gecertificeerden over actuele kennis van het marketingvak beschikken..

Het gaat dan over het marketingvak in de brede zin van het woord; marktonderzoek, communicatie, verkoop of andere terreinen van klantgericht ondernemen horen hierbij.

NIMA voorziet in Permanente Educatie met zijn eigen programma met onder andere masterclasses, mastercourses, workshops en vaardigheidstrainingen. Deze zijn terug te vinden in de NIMA Academy. Bij elk event is te zien hoeveel PE punten worden toegekend aan deelname, wat de kosten zijn voor leden en niet-leden en of het binnen het eventuele passe-partout valt. Er zijn ook externe opleiders die hun programma’s laten accrediteren door NIMA.

Als SMP’er heb je drie jaar de tijd om aan de PE-vereiste van 90 punten te voldoen. Naast dat je je behaalde punten in je eigen SMP-dossier in MyCareer kunt terugvinden, houdt NIMA je uiteraard regelmatig op de hoogte van je status en voorziet je, indien wenselijk, -van de nodige tips om je punten te behalen.

De community voor Senior Marketing Professionals organiseert speciaal voor de ruim 300 gecertificeerden een aantal keer per jaar besloten sessies. Voor het bijwonen van deze sessies ontvang je PE punten. Klik hier voor meer informatie over deze sessies, een impressie van de ‘SMP on Tour’ en voor data van komende SMP-events.

PE-punten bij activiteiten
Naast het volgen van PE-geaccrediteerde events zoals masterclasses of bijvoorbeeld vaardigheidstrainingen binnen of buiten NIMA, leveren de volgende activiteiten ook PE-punten op:

• SMP on Tour (3 punten)
• SMP Roundtable (2 punten)
• Het schrijven van blogs, artikelen over marketing gerelateerde onderwerpen (5 punten per 5 blogs of 5 punten voor een uitgebreid artikel)
• Het verzorgen van presentaties op marketinggebied (kennis deling)(5 punten)
• Marketingdocentschappen (min. 15 uur lesgeven) (10 punten per jaar)
• Examineren (5 punten per 3 kandidaten)
• Bestuurswerk op het gebied van marketing, sales of communicatie (10 punten per jaar)
• Het recenseren van marketingboeken (5 punten per recensie)

Deze activiteiten kun je allemaal opvoeren in jouw persoonlijke dossier in MyCareer.


WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X