Waarom je branding áltijd een plek in je business-strategie moet geven - NIMA

Waarom je branding áltijd een plek in je business-strategie moet geven

18 mei 2020
-

Als we met een bedrijfskundige bril naar merken kijken en ze op basis van hun business-strategie indelen, zien we vier soorten merken: Profit Only Brands, Impact Only Brands, Impact First Brands en Profit First BrandsHet is belangrijk om bij het ontwikkelen van je business-strategie de verschillen tussen deze merken goed te begrijpen om te bepalen wat voor soort merk en organisatie je bent of wilt zijn.

Het merk is het meest waardevolle immateriële bezit van de organisatie. Gemiddeld vertegenwoordigt de merkwaarde ongeveer 20 procent van de waarde van de top-500 bedrijven ter wereld. Het is daarom altijd van belang om de merkstrategie in de context en het verlengde van de business-strategie van een organisatie te plaatsen. In de praktijk merk ik dat dit nog wel eens mis gaat als het gaat om ‘purpose’ en ‘branding’.

De situatie waarin we zijn beland door Covid-19 maakt meer dan ooit duidelijk dat het duurzaam runnen van een organisatie nog steeds staat of valt met het maken van winst. Hoe fijn en wenselijk de groei van merken en organisaties met een ‘sociale purpose’ ook is, het gaat te ver om te stellen dat sterke merkorganisaties niet meer kunnen bestaan of ontstaan zonder een sociaal ideaal.

Lees deze blogpost van Arjan Kapteijns RM op

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X