Nieuws

Het commerciële domein omvat de vakgebieden marketing, sales en communicatie. Media zijn our middle name en er wordt dan ook veel gepubliceerd door vakgenoten en over de vakgebieden. Hieronder vind je verschillende publicaties geschreven door en voor NIMA Leden, maar ook nieuws over marketing, publicaties van NIMA zelf en bijdragen van onze mediapartners.

  • Bekijk
Nathalie Lam, Global ESG lead bij Philips, key note op NIMA Marketing Day de Redactie

Lam is de tweede key note die wordt aangekondigd in een programma dat steeds meer gestalte begint te krijgen. Vorige week werd bekend dat slechte-ideeën-bedenker Rico Bakker de NIMA Marketing Day 2024 zal openen.

Lees meer
Spectaculair voorjaarsprogramma Young Marketing Professionals de Redactie

De meetings zijn exclusief voor toegankelijk voor aangesloten Young Profs, maar wie als jonge marketeer eens een bijeenkomst wil bijwonen is van harte welkom om eens aan te schuiven als introducee.

Lees meer
De glans van een merk en de magische klantreis (interview met Marcel Aalders) de Redactie

We zien dat marketing in de regel vooral bezig is met het werven van nieuwe klanten en zich veel te weinig richt op de bestaande klant. Het meeste marketingbudget gaat hier dan ook naartoe.

Lees meer
NIMA Business for Better: ‘De rol van marketing in een ecologisch veranderende wereld’ de Redactie

Wat is de rol van marketing in deze veranderende ecologische wereld?

Misschien zijn marketeers in dit vraagstuk harder nodig dan ooit. Naast dat de overheid en de consument stevig moeten gaan veranderen, zijn bedrijven een sleutel in dit vraagstuk.

Lees meer
Hanzestrohm en de kracht van OGSM de Redactie

De OGSM-methode, staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures, is centraal gesteld in de transformatie die Hanzestrohm heeft doorgemaakt.

Lees meer
#NMDay24 Update: Marga Stehmann van Carhartt de Redactie

De 8e editie van Nima Marketing Day vindt plaats op donderdag 13 juni 2024 in DeFabrique in Utrecht. Tijdens NMD geven maar liefst 70 marketingcollega’s inspirerende en interactieve presentaties verdeeld over tien zalen. We starten en eindigen de dag met smaakmakende plenaire sessies. Bovendien maken we de winnaars van de Nima Marketingprijzen bekend. Check nimamarketingday.nl voor updates. Dit …

Lees meer
Het succesverhaal van Anniek Yvonne Nicasie

Wil je weten hoe zij hun Diploma hebben behaald? Ben je zelf aan het denken om een NIMA C opleiding te volgen, maar heb je twijfels hoe je dit moet aanpakken en wat je er allemaal voor moet doen? Laat je dan informeren door kandidaten die je voorgingen. Zij geven een volledig maar authentieke beschrijving …

Lees meer
(Blogpost) Growth hacking of growth wrecking? Een ongemakkelijke waarheid de Redactie

En ja, deze manier van werken klinkt in eerste instantie inderdaad geweldig. Tóch gaat het in de praktijk vaak gruwelijk mis

Lees meer
Nieuws van onze Register Marketeer Yvonne Nicasie

Deel marketing met jonge mensen! Fit for the future zijn betekent dat organisaties de jonge generatie koesteren en een plek geven, volgens marketingprofessional Emiel Schiphorst. “Een beeld schetsen bij ‘The future of marketing’ doe ik graag aan de hand van drie invalshoeken: omgevingsinvloeden, operationele branche-ontwikkelingen en persoonlijke ontwikkeling.” Lees hier het hele artikel van Emiel …

Lees meer

Nieuws per categorie

Nieuws over NIMA

Blijf op de hoogte van alles wat er binnen NIMA speelt en meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante ontwikkelingen.

Nieuws over marketing

Iedere dag de meest opmerkelijke nieuwsberichten en achtergronden over marketing, communicatie en sales.

Papers

NIMA biedt zijn leden de mogelijkheid om de meest uiteenlopende papers te downloaden.

NIMA Update (Krant)

Elk half jaar brengen we onze krant ‘NIMA Update’ uit waarin je alle laatste ontwikkelingen met je delen.

Blogs & columns

NIMA heeft verschillende members die columns, opinies en blogs schrijven over ontwikkelingen in het vak.

Boekrecensies

Welke boeken zijn interessant of voor jou relevant en wat vonden jouw collega-marketingprofessionals ervan?

Young Professionals

Het marketing- en communicatienieuws voor en door Young Professionals.

Persberichten

Voor veel journalisten is NIMA als beroepsvereniging voor marketeers, sales- en communicatieprofessionals een belangrijke nieuwsbron.